Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.5.2010 Hrádek u Sušice - Svatobor - Sušice

12. 5. 2010
                           
                                  Pěší tůra z Hrádku do Sušice                                               

Výlet na Sušicko další akce - ve středu 12.5.2010 :  pojedeme vlakem do Hrádku u Sušice a dále pěšky po žluté turistické značce přes Odolenku na Svatobor – pak sejdeme do Sušice a pak opět do kopce na vyhlídkové místo Anděla Strážce.  První část cesty z Hrádku až na Svatobor je stoupání asi 4 km přes vesničku Odolenka. Pak sejdeme po červené do Sušice cca 3 km chůze až k informačnímu středisku. Cestou se pokocháme rozhledy na Šumavu – kopce v okolí Sušice – v případě sluníčka, se i opálíme….  Pak ještě vystoupáme na poutní a vyhlídkové místo Anděla Strážce. Na závěr pěší túry se odměníme a posedíme v Sušické v cukrárně …. A pak - opět pěšmo při řece Otavě na vlakové nádraží 2 km.

Předpokládám, že počasí nám bude přát – a všude bude plno kytek…., krásných rozhledů - zastávky na doplnění energie - a tudíž nálada bude opět OK

Svatobor je vrch (845 m n. m.) - 3 km západně nad Sušicí, ve Svatoborské vrchovině. Je výraznou dominantou širokého okolí - rozhlednou a retranslační televizní věží (75 m vysokou). K městu Sušice je ostře spadající, mírnější je k západu. Rozhledna je vysoká 31 m a pochází z roku 1935.

Kaple Anděla Strážce (552 m n. m.) - nachází se na vrchu Stráž a tvoří výraznou dominantu nad městem Sušice - oblíbené vyhlídkové místo, odkud je krásný pohled na Sušici a okolí. Ranně barokní kaple z let 1682–83 vystavěna na způsob poutnických kaplí.