Jdi na obsah Jdi na menu
 


6.9.2008 Výstup na Malý a Velký Ostrý

6. 9. 2008

K naší další pěší tůře : Výstup na Malý a Velký Ostrý  

Z vlaku výstup již v Nýrsku - sejdete pod nádraží a tam je zastávka busu.
 Autobus : Nýrsko žel.st. - odjezd busu v 8,28 hod. - Lam náměstí (Marktplaz) příjezd tam v 9,06 hod.
No, a pak z Lamu už půjdeme jenom pěšky : směr Malý Ostrý - Velký Ostrý - Hamry - Hojsova stráž nádraží a pak vlakem na Plzeň v 15,47 hod.
Kdybychom jsme nestihli vlak další jede v 17,14 hod., ale to je rychlík ....
Cesta z Lamu na Ostrý cca 6,5 km a pak na vlak do Hojsovy Stráže asi 7,5 km, ale z kopce a pak jen kousek  do kopečka na nádraží.
 
Můžeme se těšit, že bude slunečné počasí viditelnost daleko - krásné rozhledy do Bavorska i do Čech a nálada OK - jako vždy.
Opět sebou termosku s kávičkou a Evičko ty prosím zase vezmi kelímky....   To abychom neporušily tradici... a ať si Němci myslí o nás a píší na tabule co chtějí - na nás nikdo nemá - my přijdeme na Ostrý už po svačině i kávičce. A tam uvidíme - budeme se kochat... aaa. - takhle je naplánováno - mapu samozřejmě opět vezmu, abychom nezabloudily - těšte se a určitě to vyjde tak, že se všem bude výlet líbit a to i když nás budou bolet končetiny...
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19.9.2009 nám píše z Kanady Dáša :

Subject: Pozdrav z Canady

Nazdar devcata,

 

Omlouvam se, za tak dlouhou pomlku. Zivot utika vsude, jako voda v Uhlave. Uz je tomu rok, co jsem ztravila nezapomenutelne chvile s Vami. Vzpominam rada a casto a uz se tesim na zopakovani vsech nasich aktivit, az priste prijedu. Bude to v lete,v roce 2011, tak planujte!

Budu se znazit nejak dobre popsat vsedni i slavnostni udalosti meho minuleho roku a snad to budete brat jako dobry duvod k me rocni pomlce.

Nejdrive to byla prace a v mem pripade, perna gymnasticka sezona. Chodila jsem domu desne unavena, ale stale spokojena s tim ,co delam. Letos jsme byly velice uspesni, nebot jsme privezly z preboru Ontaria 4 nejvyssi titule.

Potom prislo na radu leto a  zotaveni na nasi chate, coz se nezda byt na prvni pohled dulezite, ale pro me je to vsechno: bolave telo si muze odpocnout, zanedbana cetba dostava prednost, poklidna krajina je lekem na vse. Pohled na jezero, jeho cistou vodu a poklidnou hladinu pusobi moc dobre na devce od vody. Cerstvy vzuch, prekrasna priroda, pohoda samoty je neco co se neda koupit.

Nacerpana novych sil jsem zacala 3 tydny gymnasticky tabor, to bylo jeste v srpnu a po sedmi hodinach v telocvicne jsem chodila domu pekne unavena. A hned zacatkem noveho skolniho roku se zacalo na plny uvazek.

14. zari moje rodina zazila svatbu naseho nejmladsiho chlapce, Dannyho ( uz ma na to vek ,je mu 27 let). Svatba se konala v Montrealu, jeho devce pochazi z toho mesta. Byla to velka oslava, zacalo se ve ctvrtek a koncilo se az v nedeli po pul noci. Seslo se na 300 oslavencu. Danny a Joelle jsou prave na tyden v Italii, kde navstivili jejich 95 letou babicku ( Romanovo maminka), ktera se nemohla dostavit do Canady. Ona sice stale zije ve svem, zdravicko ji moc slouzi, hlavu ma dobrou, jen cestovani ji unavuje.

Posilam par obrazku z teto activity, doufam ze dobra nalada je videt z techto fotek. V prosinci si to zopakujem, nas syn Misa si to ozkousi na vlastni kuzi. Opet to bude mimo Ottawu, tentokrate poblize Niagarskych vodopadu, odkud jeho devce pochazi. Misa a Danny jsou dvojcata a maji o rok starsiho bratra, Alexandra. Doufejme, ze ten jeste nejakou dobu pocka.

Pred touto udalosti jsme mely jeste nekolik radostnich zivotnich momentu, to kdyz Danny promoval a pridal si k titulu ing.systemu jeste  doctor neurologie. Nejvetsi radost nas ale cekala, kdyz se dostal do ottawske nemocnice. Ma tam smlouvu na pet let a tedy bydleni a blizky kontakt je zajisten v nasem meste.

Ted se muj zivot na chvili zpomali a ja doufam, ze se casteji ozvu. Jestli pak jste se nekdo ukazal na kus reci v Brance u nasi  Zdeni? Vim ze navsteva by ji urcite potesila a udelala dobrou naladu.

No mejte se hezky, preji hodne zdravi ,radost z okoli a zivota a opet se nekdy podelim s novinkami meho zivota.

Cau, Dasa

P.S. Pozdravujte Marusku Cernych, ja nemohla najit jeji adresu.

================================================================

29.9.2009 : odpověď Dáše na její zprávu spolu s foty z našich akcí :

Subject : Pozdrav ze Šumavy
 
Milá Dášenko,
 
děkuji za překrásná fota a milý dopis. Mockrát jsme s děvčaty na Tebe vzpomínaly - vždy kdykoliv jsme se setkaly. Proto jsem také fotky od Tebe alespoň na tiskárně vytiskla a příště tj. 11.10.08 až se sejdeme v Plzni těm, které nemají e-mail ukážu. Maruška Černých je již
v důchodu, proto spojení mám e-mailem na jejího muže a nebo telefonem - a vše jsem vyřídila. Výtisklá fota uložíme do naší kroniky, kterou jsme založily. Hlavně proto, abychom si alespoň podle fotek vždy vzpomněly na moc hezké chvíle společně strávené ať už v přírodě nebo někde jinde.                                                                                                                                   Letos jsme hned po novém roce 19.1.2008 navštívily ve Švihově Blaženku (byla po operaci žil), abychom jí potěšily a popřály zdravíčko.
1.3.2008 - jsme si naplánovaly tůru na zimní Šumavu ze Špičáku pěšky do Železné rudy - ale počasí nám nepřálo, proto jsme cestu odložily. 29.3.2008 - jsme měly povelikonoční sraz v Klatovech - napřed výstup na klatovskou Hůrku s rozhledem na Šumavu a pochopitelně se
vzpomínkami na naše školní roky......  No, a pak jsme zašly do naší hospůdky. Tam jsme pozvaly také Lojzíka Anderlů, protože ten loni nemohl na sraz s Tebou na Šumavě - byl v té době na dovolené. Zůčastnila se i M.Květoňů, která byla v Pocinovicích na velikonoce. Lojzík nás za to na oplátku pozval v létě k němu na zahrádku v Klatovech.                                     26.4.2008 - jsme naplánovaly výstup na Hraničář - vlastně byla to tůra odložená z loňska, kdy se nevyvedlo počasí.  Tentokrát bylo překrásně slunečno, po cestě dobré "ňamky" i nálada, takže jsme opět pookřály.....
25.5.2008 - jsme konečně vyrazily na Šumavu - to byl překrásný den a závěr byl v cukrárně na Ž.Rudě - byly jsme přímo nadšené jak se nám odložený výlet z března vydařil. S Hankou jsme si tam koupily každá pruhované tričko.
5.7.2008 - to jsme si vytyčily trasu z Modravy na Srní - jezdí z Plzně přímý ekologický autobus, takže cestování velice pohodlné - i tento výlet se vydařil a v krásné šumavské přírodě jsme se celý den kochaly.....
Pak nastal čas dovolených a naplánovaly jsme sraz u Lojzíka na zahradě v Klatovech - bylo to 30.7.2008 - a opět OK - z této akce Ti posílám fota, aby jsi viděla jaká byla nálada a jaké prostředí. A pohostil nás vskutku "královsky". Dobrůtky připravoval přímo sám a i víno,
kterým nás pohostil bylo z jeho vlasní výroby a z plodů jeho zahrádky - rybíz bílý a červený.
Vše chutnalo a my nešetřily chválou. Na dovolené na Šumavě u rodičů v Pocinovicích byla i Maruška Květonů a protože M.Černých koncem měsíce července odcházela do důchodu - pozvaly nás obě 2.8.2008 do Pocinovic na pohoštění ke Květoňům. A proto jsme si naplánovaly kratší procházku z Loučimi přes Dobrou Vodu do Pocinovic - i tento sraz se velice všem líbil a máme na co vzpomínat. Až přijedeš uvidíš na fotografiích, které zachycují naše všechny pochody. Pak jsme se již dlouho chystaly dojít na kopec Ostrý - naplánovaly jsme na
6.9.2008 - nejkratší cesta byla z Německého Lamu (tam jsme dojely autobusem) pak opřes Malý Ostrý na Velký Ostrý k nám do ČR na Hojsovu Stráž nádraží. Byl to překrásný den a sešly jsme se v hojném počtu 11. Některé už měly dokonce i nové trekingové hole, aby se jim lépe
šlo. Cesta byla asi 14 km, ale nějak se nám trošku zkomplikovala a časově protáhla, ovšem i tak máme mnoho krásných vzpomínek zvláště na pohledy na šumavskou krajinu. A do budoucna máme zatím v plánu další sraz na 11.10.2008 a to do Plzně - navštívit ZOO a pak jsme pozvané k Evičce Kydlíčků. Tento týden budu děvčatům posílat instrukce. Ty, co nemají e-mail, s těmi jsme ve spojení telefonem - včera jsem již domlouvala s Blaženkou.                   A tak jsem Ti Dáši, ve stručnosti vypsala, co průběžně podnikáme - i když se někdy
nesejdeme všechny, vždy o sobě víme. Prostě probereme mnoho problémů, které nás trápí a zavzpomínáme si převážně na to hezké a hlavně naplánujeme další setkání, na které se pak zase všechny těšíme. Až příště přijedeš určitě naplánujeme několik aktivit, už nyní s Danuškou víme, kde se Ti bude určitě líbit - tady už budeme všechny v důchodu......, takže budeme mít neomezeně času.
 Jinak u mě doma je stále vše při starém - žádná změna. Ale přesto se mi zdá, že vše utíká přímo kvapem. Ani se to nezdá, v květnu jsem na zahrádce vysazovala zeleninku i kytičky a již minulý týden jsem vše sklízela, protože se objevily mrazíky. Ale ještě nás čeká určitě
hezký podzim.... a také vzpomínky na léto a dovolenou. Letos jsem si odpočívala ve Španělsku u moře, kde jsem skutečně 14 dnů užívala teplíčka.
Ale Dáši, v tento moment Ti musím napsat, neboť jsem si na to vzpomněla, že příští rok plánujeme s děvčaty společnou dovolenou na jaře do Maďarska do termálních lázní, kde si chceme vyhřát naše "postarší" kosti.....   - bude nás parta asi 10-12.
Trochu jsem se rozepsala, aby jsi se také dozvěděla, že tady ani "moc nelenošíme" a když vzpomínáme, tak vždy na to hezké společné.
Tobě i Tvé rodině přeji štěstí a zdraví, aby bylo vše tak OK, jako je nyní a také abychom se zase příště setkaly v takové náladě jako loni. Do té doby budeme alespoň tímto způsobem ve spojení.
Též vyřizuji Tobě mnoho pozdravů od děvčat, co Ti napsat nemohou.
Ahojka   Andul