Jdi na obsah Jdi na menu
 


26.4.2008 Výstup na Hraničář

26. 4. 2008

26.4.2008

Účastnice : Bětka, Blaženka, Andul, Dana, Evička K., Hanka

Podle našeho již "oprášeného" plánu jsme se sešly v Nýrsku na nádraží, po občerstvení vyrazily po turistické značce přes Nýrsko směr vzhůru na Pajrek. Již nad sjezdovkou první "občerrstvovací stanice" z batůžků od Blaženky a pak pomalu a dýchavičně až k posezení pod Pajrekem - viz. foto  Pak už kopec mírnější, ale ještě nás čekalo 4,5 km - v pohodě a pomalu jsme zdolávaly metry až na vrchol Hraničáře, který jsme kolem poledne konečně pokořily - tam se zapsaly do vrcholové knihy a zároveň napsaly vzkaz Pepíkovi Mayerovi, na kterého mnohdy vzpomínáme, protože nám tady na Šumavě značí turistické cestičky, kudy se ubíráme při našich výletech - mimochodem dělá to velice dobře, protože Šumava je možná nejlépe značená v Česku -

Pak jsme "buchly šampáňo", občerstvily se zbytky z batůžků, rozhlédly se do kraje - kouzelné pohledy obzvlášť na Nýrskou přehradu - to proto, že polom nadělal mnoho škod a vzrostlé stromy popadaly.  A pak již pohodovější cesta z kopce dolů - byla samozřejmě rychlejší a kratší. Nad Nýrskem, kde je vybudované posezení pro poutníky jako my, jsme se pak ještě na chvilku zastavily a prohlédly krajinu z mapy a pokračovaly až k Helence Burešů, kde jsme se zastavily jen k úlevě našich nožiček, občerstvily a hurá na nádraží.

Den byl překrásný, slunečný - a i když nás bylo jen 6 - nálada OK a na společně strávený den stále vzpomínáme - bylo to opět bezva !!!!!

Plán na příště výlet na Špičák - Železná Ruda na 25.5.2008

 

 

Náhledy fotografií ze složky 26.4.2008 Výstup na Hraničář